• PDF
  • Εκτύπωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, ΚΑΛΕΙ όλα τα μέλη του Συλλόγου, που είναι ταμειακώς εντάξει και έχουν δικαίωμα να μετέχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση (άρθρα 6 έως 8 και 26 του καταστατικού), η οποία θα γίνει εις την ΑΙΘΟΥΣΑ του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, την  Κυριακή 5η Ιουνίου 2016 και ώρα 10:00΄(πρωινή), προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων ημερησίας διατάξεως και ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ.

Εις περίπτωσιν μη απαρτίας, που είναι και το πιο πιθανότερο, η Γενική Συνέλευση θα ματαιωθεί και θα ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ την επόμενη Κυριακή 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 την ίδια ώρα (10:00) στον ίδιο τόπο και χώρο και με το ίδιο θέμα ημερησίας διατάξεως, άνευ νέας προσκλήσεως, και η οποία θα θεωρηθεί εν ΑΠΑΡΤΙΑ με όσα θα είναι τα παρόντα μέλη, (άρθρον 7 παρ.7 του Καταστατικού)

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΕΙΝΑΙ

  1. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και Προέδρου αυτής, και ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, και Ελεγκτικής Επιτροπής, διά την νέα διετία 2016-2018.

ΚΑΛΕΙ, επίσης, όσα από τα ταμειακώς εν τάξει μέλη του Συλλόγου, που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 9 παρ. 2 του καταστατικού και επιθυμούν να λάβουν μέρος ως ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ δια τα αξιώματα του Δ.Σ. κ.λ.π., όπως υποβάλουν σχετική αίτηση υποψηφιότητας, μαζί με υπεύθυνη δήλωση Νόμου 1599/1986, προς το Δ.Σ. του Συλλόγου, μέχρι την 3η Ιουνίου 2016.

Απολύτως απαραίτητη η προσκόμιση της θεωρημένης άδειας θήρας έτους 2015-2016, κατά την ψηφοφορία.

 

Εκ του Διοικητικού  Συμβουλίου

 

 

  • PDF
  • Εκτύπωση

Στην τοποθεσία '' Αγρός'' (διασταύρωση Άγιος Ισίδωρος-Σιάννα) εθεάθη κυνηγόσκυλο, αρσενικό, pointer, άσπρο με μαύρο κεφάλι και φέρει κίτρινο περιλαίμιο.

  • PDF
  • Εκτύπωση

"ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ" Η ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ!

 

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΔΙΝΕΙ Η ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΣΗΝΕΙΔΗΤΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΟΣΚΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΟΣΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΦΟΛΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ. ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 26/8 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΒΟΣΚΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΜΙΑ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ LANEIT. ΣΤΙΣ 19/9 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΒΟΣΚΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΙΘΩΝΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΠΟΛΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΙΣΧΥΡΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ LANEIT ΚΑΙ ΣΤΡΙΓΝΗΝΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΣΤΙΣ 14/10 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΒΟΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΠΩΝΑ ΜΕ ΦΟΛΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ LANEIT ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ.

  • PDF
  • Εκτύπωση

Το 1976 ιδρύεται το κυνηγετικό σωματείο υπό την επωνυμία «ΡΟΔΙΑ ΕΛΑΦΟΣ» Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου με έδρα την πόλη της Ρόδου και περιφέρεια την οριζόμενη διΆ αποφάσεως του Υπουργού Γεωργίας σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 10 του Ν. 177/75.

Ο Σύλλογος έχει αναγνωρισθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – πρώην Υπουργείο Γεωργίας.Ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – πρώην Υπουργείο Γεωργίας - λειτουργεί υπό την εποπτεία αυτού.

Ο Σύλλογος ανήκει οργανικά και διοικητικά εις την Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδ/σου.
Σκοπός του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου είναι η οργάνωση των κυνηγών , η κυνηγετική κατάρτιση και προαγωγή αυτών προς απόκτηση της αναγκαίας πειθαρχίας της συνειδήσεως διά τη εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων θήρας αφενός και την συμβολή αυτού εις την προσπάθεια της Πολιτείας για προστασία, διατήρηση και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου καθώς και τη λελογισμένη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.

Μέσα από την επίτευξη αυτού του σκοπού πετυχαίνουμε :

· Την άμεση συνεργασία με τις αρχές της Περιφέρειας για τα κυνηγετικά θέματα , της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδ/σου καθώς και των άλλων Συλλόγων μέσα από την έρευνα, μελέτη, εφαρμογή και επίλυση προβλημάτων όπου και αν προκύπτουν.

· Την σωστή αγωγή μέσω όλων των μελών για ανάπτυξη του σεβασμού προς το θήραμα και το περιβάλλον.

· Την ίδρυση εκτροφείων και σταθμών εξοικειώσεως και εξαπολύσεως (απελευθερώσεως) θηραμάτων κατόπιν τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας – (254 παρ.6 του ν. 86/69, ως αντικατέστη υπό του άρθρου 4 του Ν. 177/1975, για τον εμπλουτισμό των θηραμάτων)-.

· Την δίωξη της λαθροθηρίας και μείωσης των επιβλαβών θηραμάτων.

· Την ίδρυση κυνηγετικών καταφυγίων, κυνηγετικών περιπτέρων, σκοπευτηρίων.

· Την ίδρυση Λεσχών, εντευκτηρίων και διαλέξεις προς εξύψωση της κυνηγετικής αγωγής των μελών, την οργάνωση εορτών, εκδρομών και λοιπών εκδηλώσεων για τον ίδιο σκοπό.

· Την άμεση, ταχεία και καλή εξυπηρέτηση των μελών του Συλλόγου καθώς και την προστασία των ηθικών και υλικών συμφερόντων των μελών αυτού.